En dosa med vitsnus

Utrustning för vit snustillverkning

För att tillverka vitt snus krävs specifik utrustning som möjliggör en effektiv och hygienisk produktion. Processen för att framställa vitt snus kräver både malningsutrustning och dammhanteringslösningar som bidrar till att säkerställa högsta möjliga kvalitetskontroll. 

Först och främst behövs en maskin som kan bryta ner råvarorna till rätt partikelstorlek. En specifik kvarn krävs i snustillverkning för att bibehålla det rigorösa hygienkrav samt att kunna kontrollera partikelstorlek. Genom att byta mellan olika partikelstorlekar kan produktionen anpassas efter specifika krav, oavsett om man behöver en finare eller grövre konsistens. 

En annan viktig aspekt av tillverkningsprocessen är att hantera det damm som uppstår vid malningen. Här kommer en damm hanterare in i bilden. Under malningsprocessen kan det uppstå stora mängder damm och utan korrekt hantering kan detta leda till produktförluster, kontamination och arbetsmiljöproblem för maskinisten. En damm hanterare fungerar som en uppsamlingsanordning mellan satsningsstället och filtret. Uni-Dust separerar effektivt  dammpartiklar på ”väg” till filtret. Ca 95-98 % avskiljning är inget ovanligt. Dvs säga att man sparar både tid och pengar då man sparar filtret och därmed inte behöver köpa lika ofta 

Uni-Mill – vår rekommendation av konkvarn 

Uni-Mill är en konkvarn som har designats för att bearbeta olika typer av råvaror och skapa exakt rätt partikelstorlek. Till skillnad från många traditionella kvarnar har Uni-Mill inga metall-mot-metall-kontakter som minimerar risken för slitage och förlänger maskinens livslängd. Den är tillverkad i rostfritt stål för att utesluta korrosion vid städning. Dessutom är det möjligt att anpassa Uni-Mill efter olika behov genom att enkelt byta mellan olika partikelstorlekar. Detta görs enkelt via FDA säkrade koppling systemet vid Screen/Impellers (rotor/statorn). Maskinen kan även skalas efter behov beroende på produktionskrav. 

Uni-Dust – effektiv dammhantering 

För att komplettera Uni-Mill i snustillverkningen används Uni-Dust, en enhet som hanterar det damm som uppstår under malningsprocessen eller satsningen. Uni-Dust sammankopplas mellan kvarnen och filtret för att samla upp dammpartiklar. Detta minskar inte bara spill, utan förbättrar även arbetsmiljön genom att hålla produktionen ren och fri från damm. 

En viktig fördel med Uni-Dust är att den inte har några filter som kan sätta igen och orsaka stopp. Uni-dust har även inga rörliga delar och är enkel att ta isär för effektiv rengöring. Enheten kan dessutom integreras med sensorer för att övervaka mängden uppsamlat damm och ytterligare bidrar till att optimera processen och minimera onödigt spill. 

Sammanfattning 

Genom att använda både Uni-Mill och Uni-Dust säkerställer ni en effektiv, ren och flexibel produktion av vitt snus. Dessa två komponenter bidrar till att minska spill & förbättra partikelkontroll. Kontakta oss på JP Proces för att få hjälp med att optimera er snustillverkning och få tillgång till de mest lämpliga maskinerna för era behov. 

Address:

Spinngatan 2, 267 73 Billesholm.

Email:

info@jpproces.se

Telefon:

+46 42-72460

Rulla till toppen